Test More of Your Fitness Knowledge - WSFA.com Montgomery Alabama news.

Test More of Your Fitness Knowledge

1. When exercising, how many minutes should you include in your workout?
     a. 15 mins.
     b. 20 mins.
     c. 30 mins.
     d. 40 mins.

2. How long does it take for the benefits of exercise training to diminish if you stop exerecising?
     a. 1 week
     b. 2 weeks
     c. 3 weeks
     d. 4 weeks

3. How many calories does it take a medium-sized person to burn one pound of fat?
     a. 1,500
     b. 2,500
     c. 3,500
     d. 4,500

4. What percentage of American adults report no physical exercise in their leisure time?
     a. 10%
     b. 25%
     c. 40%
     d. 50%

5. The most common injuries reported as a result of physical exercise is:
    a. musculoskeletal injuries
    b. cardiovascular problems
    c. joint injuries
    d. internal injuries

6. When exercising you should always warm up and cool down for:
     a. 2 - 3 mins.
     b. 5 - 10 mins.
     c. 10-12 mins.
     d. 12 - 15 mins.

7. When trying to increase your muscle strength, you should exercise:
     a. a minimum of 1 10 min. session/week
     b. a minimum of 2 10 min. sessions/week
     c. a minimum of 1 20 min. session/week
     d. a minimum of 2 20 min. sessions/week

8. As a general rule of exercising you should:
     a. only eat after you exercise
     b. exercise at the end of the day
     c. avoid consecutive days of exercise
     d. consult your doctor before beginning a fitness routine

9. In order to benefit from exercising, you have to maintain your target heart rate for:
    a. 10 mins.
    b. 20 mins.
    c. 30 mins.
    d. 40 mins.

10. If you consume 100 calories a day more than your body needs, you'll gain:
     a. 10 lbs. in a year
     b. 20 lbs. in a year
     c. 30 lbs. in a year
     d. 50 lbs. in a year
 

 

Answers:
1.
c. 2. b. 3. c 4. b. 5. a 6. b. 7. d. 8. c. 9. b. 10. a.

(Provided by The President's Council on Physical Fitness and Sports)

  • HealthHEALTHMore>>

  • Health

    Massage therapy increases positive touch between parents and premature babies

    Massage therapy increases positive touch between parents and premature babies

    Thursday, March 23 2017 4:47 PM EDT2017-03-23 20:47:27 GMT
    (Source: NBC File Video)(Source: NBC File Video)

    Sterling was born severely premature at just 25 weeks and was one pound and 15 ounces when he was born. It's why little Sterling has been at the neonatal intensive care unit at Mercy Health in Rockford, Illinois since he was born.

    More >>

    Sterling was born severely premature at just 25 weeks and was one pound and 15 ounces when he was born. It's why little Sterling has been at the neonatal intensive care unit at Mercy Health in Rockford, Illinois since he was born.

    More >>
  • On Your Side Investigation: Daycare operators behind staph outbreak still in business

    On Your Side Investigation: Daycare Dangers

    Thursday, March 23 2017 12:28 PM EDT2017-03-23 16:28:27 GMT

    This video obtained by WBRC On Your Side Investigators gives us a look at the chaotic scene inside a Montgomery hospital after nearly 100 children became violently ill at a daycare.  The video was taken by a parent after bringing her sick child to the emergency room at Baptist Medical Center South in Montgomery. It shows children on gurneys who appear listless, hooked up to IVs as hospital staff clamor to treat them.  The incident happened June 23, 2015 when there were 323...

    More >>

    This video obtained by WBRC On Your Side Investigators gives us a look at the chaotic scene inside a Montgomery hospital after nearly 100 children became violently ill at a daycare.  The video was taken by a parent after bringing her sick child to the emergency room at Baptist Medical Center South in Montgomery. It shows children on gurneys who appear listless, hooked up to IVs as hospital staff clamor to treat them.  The incident happened June 23, 2015 when there were 323...

    More >>
  • On Your Side Investigation: New video of staph outbreak from daycare

    On Your Side Investigation: New video of staph outbreak from daycare

    Thursday, March 23 2017 12:28 PM EDT2017-03-23 16:28:04 GMT

    This video obtained by WBRC On Your Side Investigators gives us a look at the chaotic scene inside a Montgomery hospital after close to 100 children became violently ill at a daycare.  The video was taken by a parent whose child became ill. It shows children on gurneys who appear listless, hooked up to IVs as hospital staff clamor to treat them.  One parent tells On Your Side Investigators that by the time she got her two children to the hospital, they were severely dehydr...

    More >>

    This video obtained by WBRC On Your Side Investigators gives us a look at the chaotic scene inside a Montgomery hospital after close to 100 children became violently ill at a daycare.  The video was taken by a parent whose child became ill. It shows children on gurneys who appear listless, hooked up to IVs as hospital staff clamor to treat them.  One parent tells On Your Side Investigators that by the time she got her two children to the hospital, they were severely dehydr...

    More >>
Powered by Frankly